KLOKKENLUIDERSVERVOLGING
DE MATE WAARIN EEN KLOKKENLUIDER VERVOLGD WORDT, LAAT ZIEN HOE GRAAG MEN DE FEITEN IN DE DOOFPOT HOUDT!
HOE MEER WAARHEID, DES TE MEER VERVOLGING!

vrijdag 3 juni 2016

RECHTSZAAL TE KLEIN - VERHOOR JORIS DEMMINK

Verslag getuigenverhoor Joris Demmink 3 juni '16 en het gebeuren eromheen. Deel 1


Vol
Stoelen- tekort in de overvolle rechtszaal vandaag tijdens de getuigenverhoren
die voormalig jongensprostituee Bart van Well in september vorig jaar had
>>> aangevraagd. Bart van Well was er in tegenstelling tot de vorige verhoren op 18, 19, 20 en 21 april jl. nu wel bij. Het was tijdens alle verhoren muisstil in de overvolle zittingszaal. Dat moest ook wel omdat alleen de getuigen Boersma en Demmink bereid waren duidelijk te spreken en de microfoon in de buurt van hun mond te plaatsen.

Fluisteren
Het leek wel of de advocaat van Van Well, mr. De Witte de vragen aan de getuigen eigenlijk niet zo goed durfde te stellen en ze daarom maar op fluisterende wijze ten gehore bracht. 
Eerst was het de beurt aan Rechercheur Chris de Graauw die in deze kwestie voor de 2e keer moest komen getuigen. Deze keer mocht hij zich van de rechter niet beroepen op zijn zwijgplicht.

OvJ Holthuis

De Graauw noemde nu wel namen en verklaarde dat Demmink een van die namen was die voorkwam in het onderzoek wat destijds gaande was. Verder verklaarde
De Graauw dat het onderzoek dat nog maar nauwelijks begonnen was plotsklaps weer stop werd gezet. Een reden voor dat stopzetten werd niet gegeven. Er zouden net mensen getapt worden, maar dat ging dus niet door.
De mrs. Joris Demmink en voormalig Officier van justitie mr. H. Holthuis waren namen die in het onderzoek voorkwamen, verklaarde de Graauw. 


Boersma
Daarna is voormalig rechercheur Emiel Boersma aan de beurt. Boersma is nu adjunct directeur bij een transportbedrijf. Boersma is zo'n 2 jaren geleden ook tijdens de Demmink verhoren in Utrecht gehoord en verklaarde nu ongeveer hetzelfde.
Zo noemde hij ook nu de namen Demmink, Wabeke, Holthuis en Wooldrik.

mr. Demmink mr. Wabeke mr. Holthuis mr. Wooldrik
Heel opvallend was, zo verklaarde de voormalig rechercheur, dat het hem verboden werd om aan zijn mensen die ook bij het onderzoek waren betrokken de namen te noemen van de verdachten. Verdachte officier van Justitie Holthuis was degene die op de hoogte was gesteld van het onderzoek. Daarna werd het abrupt stopgezet.
Ook vond Broersma het vreemd dat er daarna nooit meer over het onderzoek is gesproken. 


Ed van Thijn
Op de vraag van de advocaat van Bart van Well, mr. Martin de Witte of voormalig burgemeester Ed van Thijn ook voorkwam in de lijst van verdachten antwoordde Boersma, ondanks het verbod op de zwijgplicht, dat hij daar niet op wilde antwoorden. De rechter greep daarop niet in en wil daar eerst nog over nadenken. De beslissing daarover volgt binnen enkele weken.

Demmink
Dan is het de beurt aan de 68 jarige mr. Joris Demmink. Demmink legt de belofte af. Demmink heeft diverse functies gehad bij het Ministerie van Justitie, zo verklaarde hij en was in 1982 directeur van de Rijkspolitie. Die werkte alleen op het platteland, vertelde Demmink.
Advocaat Martin de Witte stelde Demmink de 'zeer scherpe vraag', 'wat is uw seksuele geaardheid heer Demmink? Demmink legt uit dat hij homoseksueel is. 

Nee
Getuigen hebben Demmink in de jaren '80 een snackbar zien verlaten met een minderjarige jongen. Of dat klopt, vraagt de Witte. Het antwoord van Demmink is nee. Verder ontkent Demmink met jonge jongens in contact te zijn geweest in Den Haag en/of Amsterdam. Niet gevraagd werd of dat wel in andere plaatsen het geval is geweest. Ook was het antwoord een absoluut 'nee' op de vraag of Joris in gelegenheden kwam waar jongensprostituees werkten. Datzelfde 'nee' was te horen na de vraag of hij seksueel contact heeft gehad met Bart van Well achter in de dienstauto van Demmink. Ook 'nee' op de vraag of Demmink wel eens jongensbordelen heeft bezocht. 'Nee' was ook het antwoord van Demmink op de vraag of hij wist van bezoeken van Holthuis, Wabeke, en Wooldrik aan jongensbordelen. Joris Demmink antwoordde ook met 'nee' op de vraag: 'of hij Karel Maasdam, exploitant van een jongensbordeel en professor Van Roon, bewoner van het appartement waar seksorgies zouden worden gehouden, kende?'

Ja
Demmink verklaarde geen namen meer te weten van de chauffeurs van de dienstauto's waarin hij werd vervoerd. Dat veranderde toen mr. Martin de Witte zelf maar een aantal namen ging noemen en vroeg of hij die kende. Demmink kende, toen hij de namen hoorde, ze nog allemaal en antwoordde dan ook per naam met een volmondig 'ja'. Er bleek, na een onderzoek, geen beletsel te zijn om Demmink te benoemen tot hoogste baas van Justitie. Naderhand hoorde Demmink van de AIVD dat ze veel rare verhalen over hem hadden gehoord, maar daar geen bewijzen voor hadden gevonden. Verder is Demmink één keer verhoord door de Rijksrecherche.
Dat was een paar weken geleden. 


Turkije 
Demmink hield vol dat hij na 1986 niet meer in Turkije is geweest. Demmink antwoordde ook met een volmondig 'ja' op de vraag of hij een relatie heeft gehad met de Hongaarse pornoacteur Crtwrtlik (goed opgeschreven). Einde verhoor.

Interviews
Dit was het verslag van wat er in de rechtszaal is verhandeld. Morgen gaan we verder met wat er zich voor en na de zitting afspeelde. Interviews met Gerri Eickhof NOS, Erwin Lensink, Advocaat Adele van der Plas, Robert van der Luitgaarden en een grote Russische TV zender die speciaal naar ons Schurkenland was afgereisd om verslag te doen. 


Door Nico van den Ham i.s.m. Redactie NICO VAN DEN HAM | NEDERLAND,
Sector: Justitionele Pedofilie.