KLOKKENLUIDERSVERVOLGING
DE MATE WAARIN EEN KLOKKENLUIDER VERVOLGD WORDT, LAAT ZIEN HOE GRAAG MEN DE FEITEN IN DE DOOFPOT HOUDT!
HOE MEER WAARHEID, DES TE MEER VERVOLGING!

woensdag 21 oktober 2015

Column over Klassen- Rechtspraak week nr. 43 - 2015

Wekelijks ga ik op deze website een door mijzelf geschreven column over onze door en door verrotte, corrupte, criminele rechtspraak publiceren.
Nog meer door Politiek, Politie, Rechtsspraak en gecensureerde reguliere staats-media, ongewenste waarheid op internet. Nog meer risico voor Nico van den Ham die door gaat met zijn goudeerlijke berichtgeving
zolang hij dat nog kan! 


Godinnen
Oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtbanken en gerechtshoven zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij daarvan.

Blinddoek
Justitia is de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt afgebeeld met een weegschaal, een zwaard en soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwicht. Een rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht ofwel het laatste beslissende woord van de rechter.
Soms is Vrouwe Justitia geblinddoekt, soms is dat niet het geval.


Belangen
Een volledig geblinddoekte Vrouwe staat voor onpartijdigheid ofwel het oordelen zonder aanziens des persoons. Er zijn echter ook goede argumenten om aan te voeren, zo vinden sommigen, dat Vrouwe Justitia niet geblinddoekt moet zijn. Bij het bepalen van bijvoorbeeld het gelijk van een gedaagde, verwacht de heersende kapitaalkrachtige tegenpartij van de rechter naar zijn of haar belangen te kijken.

Schurkenregime

Daarom zijn er tegenwoordig ('je moet met de tijd meegaan') ook afbeeldingen van Vrouwe Justitia waar zij slechts op één oog geblinddoekt is (zie daarvoor de afbeelding in dit artikel).
Vrouwe Justitia kan zo zien wie de belangrijkste partij is! Dat laatste is in onze Schurkenstaat overduidelijk aan de orde en daarover gaat onze wekelijkse column.
Voor hoe lang weten we niet, want deze website wordt door het Schurken Regime en haar misdaadkliek, waaronder de rechtspraak, wat ons land op dit moment terroriseert niet erg op prijs gesteld. Tot volgende week vrijdag v.w.b. deze column.
(Onder voorbehoud dus). 


Door Nico van den Ham i.s.m. de redactie NICO VAN DEN HAM | NEDERLAND, Sectoren: misdaad, misleiding, mainstream media, klassenrechtspraak en staats-corruptie.