KLOKKENLUIDERSVERVOLGING
DE MATE WAARIN EEN KLOKKENLUIDER VERVOLGD WORDT, LAAT ZIEN HOE GRAAG MEN DE FEITEN IN DE DOOFPOT HOUDT!
HOE MEER WAARHEID, DES TE MEER VERVOLGING!

donderdag 17 juli 2014

MEDEDELING

Op deze plek zou vandaag een leuk en zo positief mogelijk verslag komen te staan van de bijeenkomst in Salzbergen afgelopen weekend. Echter, het verslag licht reeds in de prullenbak. De reden daarvoor is dat ik gisteren een boze mail kreeg van één van de 2 organisatrices. De aanleiding was mijn >>> laatste bericht  waar ik een paar woorden aan de bijeenkomst heb gewijd. 

In die mail werd mij medegedeeld, dat ik een oneerlijke schrijver ben, omdat ik in dat laatste bericht heb geschreven 'bijeenkomst' terwijl dat volgens haar had moeten zijn, 'feestje'. Ik heb dat niet met opzet gedaan. Ik heb het bijeenkomst genoemd omdat er absoluut geen sprake was van een feestje. In de mail werd ook de suggestie gewekt dat Micha Kat 'de hare is' en ik mij beter niet met hem kan bemoeien. Ik laat dat verder aan Micha over.

Vorig jaar was het een bijeenkomst, die door iemand anders werd georganiseerd
(50 bezoekers), zo ging het in de mail verder en had niets te maken met dit 'feestje' zo moest ik goed begrijpen (slechts 20 bezoekers, waaronder veel onbekenden).

Ook werd mij kwalijk genomen, dat ik heb opgeschreven dat ik vijf dagen in Salzbergen ben geweest. Dat hadden 3 dagen moeten zijn, want zolang duurde ons 'feestje' zo ging het in de mail verder. Tot slot werd mij nog verweten, dat ik überhaupt een verslag van het 'feestje'zou publiceren, want ik zou er niet eerlijk over schrijven zo suggereerde de organisatrice.

Het 'feestje' is door de betreffende organisatrice ook nog hevig verstoord door een zeer beschaafde en aardige uitgenodigde (niet door haar) Koerdische man, die met nog 3 anderen aanwezig was, de deur te wijzen. De eigenaresse van het hotel heeft daar een stokje voor gestoken door de boel te sussen en de man kon met zijn aanhang blijven. De sfeer was echter om te snijden.

Er waren verder nog 2 mannen waarmee de organisatrice juist heel goed mee kon opschieten. Die mannen hadden de grootste bek en hebben 3 dagen veel gedronken, 3 keer per dag zo veel mogelijk gegeten en heerlijk in het hotel geslapen. Alles onder het mom, 'wij dachten dat het gratis was, wij hebben geen geld'. Anderen hebben alles voor deze oplichters moeten betalen, waarna ze in hun auto konden wegrijden.

Net zoals vorig jaar, toen er geen enkel incident was, hebben Gretha en Wim zich het vuur uit de sloffen gelopen om ons te verzorgen. Bedankt wederom daarvoor!!! Ik denk niet dat er ooit nog zo'n 'feestje' van de grond komt en dat is gelet op de hele leuke bijeenkomst van vorig jaar voor velen heel jammer. Mij zul je niet meer op bijeenkomsten aantreffen, behalve bij de strijders tegen jeugdzorg. Van de slachtoffergroep van jeugdzorg kan de kenau-organisatrice van dit 'feestje' nog heel veel leren. 

Ik ben mij er van bewust, dat deze mededeling de 'zaak' geen goed doet. Ik heb in 21 maanden een leuk aantal bezoekers voor deze site opgebouwd die ik graag wil behouden. In mijn enthousiasme heb ik gisteren aangekondigd dat ik vandaag en morgen een verslag over de bijeenkomst zou publiceren. Ik heb ook rekening te houden met mijn lezers en die hebben het recht te weten waarom ik af zie van een verslag. Tevens weet iedereen nu, dat ik niet meer op dit soort bijeenkomsten kom.

Nico van den Ham