KLOKKENLUIDERSVERVOLGING
DE MATE WAARIN EEN KLOKKENLUIDER VERVOLGD WORDT, LAAT ZIEN HOE GRAAG MEN DE FEITEN IN DE DOOFPOT HOUDT!
HOE MEER WAARHEID, DES TE MEER VERVOLGING!

donderdag 21 april 2016

Bart van Well - Demmink getuigenverhoren dag 4

Fredrik Teeven

Fredrik (zo heet hij echt) Teeven beroept zich op zijn zwijgplicht, maakt gebruik van zijn zwijgplicht, van zijn zwijgplicht, zijn zwijgplicht, zwijgplicht, zwijgplicht en nog heel vaak zwijgplicht!  Keer op keer, tot vervelens toe en hij krijgt er van sommigen nog begrip voor ook!


Fred Teeven
Vanmorgen was het de beurt aan oud-officier van justitie en oud-staatssecretaris
Fred Teeven. Hij moest getuigen in de Bart van Well-Demmink-Rodolex verhoren, die deze week plaatsvonden in de Amsterdamse rechtbank. Er waren veel journalisten met camera's aanwezig, maar Teeven wilde absoluut niet gefilmd worden, zo deelde hij de journalisten van 'We Are Chance Rotterdam' mede!


Optimisme
Na afloop waren enkele collega-journalisten van de alternatieve media toch wel weer redelijk tevreden over de 'getuigenis' van Teeven. Teeven zou veel hebben gezegd door niets te vertellen en Fred Teeven zou sommige verklaringen, die 2 jaren geleden in de Utrechtse rechtbank zijn afgelegd, toch maar weer mooi bevestigd hebben. Nog net geen euforie, maar het telkens terugkerende optimisme was er ook nu weer: 'Demmink gaat voor de bijl!'

Utrecht
En inderdaad, datgene wat Fred Teeven vanmorgen verklaarde was een slap aftreksel van datgene wat wij bij de getuigenverhoren 2 jaren geleden in Utrecht al hoorden. Een slap aftreksel, want in Utrecht werden wel degelijk onder ede namen van hooggeplaatsten genoemd. Wel verklaarde Teeven dat er enkele rapporten waren opgemaakt. Dat was van 2 personen die hetzelfde werk deden in die tijd als dat Teeven toen zelf deed. Teeven was Officier van Justitie. Maar, zo voegde Teeven er aan toe, 'in rapporten kan ook vermeld staan, dat iemand niet iets verkeerd heeft gedaan'. Op de vraag of er door die betrokken iets verkeerd is gedaan, u raadt het al. Daar hebben we hem weer: 'de zwijgplicht'.

Herhalen
Wij gaan hier allemaal niet herhalen wat er is gevraagd tijdens het verhoor vanmorgen. Het wordt inmiddels vervelend om alles telkens opnieuw te lezen, wetende dat er toch niets mee wordt gedaan. Hoe lang zijn ze er nu al mee bezig? Zo'n 30 jaar? Gaat misbruikslachtoffer Bart van Well in deze door hem aangezwengelde kwestie zijn gelijk halen? Wij denken van niet. Sorry Bart van Well, maar wij kunnen heel goed beslissingen van rechters voorspellen als het om klein tegen groot gaat. De zeer vriendelijk overkomende rechter is verzocht, getuigen te verplichten toch (ondanks de zwijgplicht) namen te gaan noemen. Als de rechter die verplichting zou opleggen, komt er nog een vervolg. Wij voorspellen (en nogmaals daar zijn wij goed in) dat dat niet gaat gebeuren!

AIVD
Om 14.00 uur was er nog een voormalige AIVD mevrouw. Josephina Neijndorf heet ze en de 56 jarige is nu werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Ook aan haar vroegen we toestemming om te filmen. Het antwoord was, u raad het al: Nee! Neijndorff deed in 2002 onderzoek naar Demmink i.v.m. zijn aanstelling als hoge baas bij justitie, maar mevrouw wilde er niets over zeggen en beriep zich op haar, u raad het opnieuw: zwijgplicht. Wel legde ze op behoedzame wijze uit, hoe personen die aangemeld werden voor een nieuwe hoge post, onderzocht werden op hun verleden. 

Demmink 
Op 3 juni a.s. gaat mr, Joris Demmink dan toch naar de rechtbank komen om te worden verhoord. Althans dat is besloten aan het einde van de verhoren. We gaan het zien! 

Jettie Bruggenwirth
Morgen publiceren wij de integrale beeld en geluidsopnamen van het zeer aangrijpende verhoor van Jettie Bruggenwirth van gisteren. Het enige verhoor wat er naar onze mening er toe heeft gedaan deze week. De reden dat de volgorde van publicatie van de verslagen van de verhoren is verstoord, vindt u >>> hier.

Zie ook de video met Teeven die >>> We Are Chance toch nog wist te maken van meneer Fredrik -zwijgplicht- Teeven.

Redactie NICO VAN DEN HAM | NEDERLAND, Sectoren: Justitionele Pedofilie. Mediacensuur, Corrupte Journalisten, Gerechtelijke Misdaad, Klassenrechtspraak, Staatsmisdrijven tegen eigen bevolking, Mensenrechtenschendingen.